BOEKEN

HUIS & HABITAT

Van maart 2014 tot eind 2016 heb ik gewerkt aan het documentair project HUIS & HABITAT. Pieter is een kunstenaar die dicht bij de natuur leeft. Sinds het overlijden van zijn ouders, al jaren geleden, leeft hij als een kluizenaar. Elke dag komt WillyPeter naar de boerderij van Pieter om daar muziek te maken, te schilderen en zijn dromen in de natuur te verwezenlijken. Daar gaat het boek over dat in 2017 verscheen. Het boek is met 4 andere boeken uit 55 verschenen publicaties genomineerd voor het Beste Boek van de Achterhoek-Liemers. Met het juryrapport over Huis en Habitat was ik erg in mijn sas.

Huis & Habitat is verschenen op 4 februari 2017 en was in juni 2017 uitverkocht. Ook de tweede druk vanwege de nominatie voor het beste boek van Liemers en Achterhoek was snel weg. De totale oplage is uitverkocht. Het boek nog is in te kijken op ISSUU.com

Drukwerk Grafistart Lichtenvoorde, Vormgeving Elaine Jeanmaire, Uitgave in eigen beheer, ISBN 978-90-826220-0-3.

Zowel 1e als 2e druk zijn uitverkocht.

Als je het boek kosteloos als een (afdrukbare) Pdf wilt hebben, kun je mij per mail een verzoek sturen.

Neem eerst ook een kijkje op de pagina van Projecten Huis en Habitat


we zijn WIE we zijn

Geïnspireerd op teksten en liedjes van Thé Lau, de in 2015 overleden leadzanger en tekstschrijver.

Digitaal een kijkje nemen, klik dan op de foto hierboven.

Hard Cover A5 226 pagina’s met zwart-wit foto’s.

Het boekje kan gekocht worden tijdens mijn exposities voor het bedrag van 10 euro.  Verzending (binnen Nederland voor 4,50 euro) is ook mogelijk. Stuur dan een mail info@fotopetervantuijl.nl


Geen rare dingen, hoogstens eigenaardig

Een boekje met humor voor wie het wil zien… kijk dan op ISSUU


IDEEËN over straatfotografie…?  

Snuffel in deze ideebox!

In deze IDEEBOX staan ideeën, voorbeelden en mogelijke uitwerkingen over het maken van foto’s op straat. Het is geen boek in de ware betekenis van het woord. Op elke spread in de box vind je een item over straatfotografie. Wellicht geeft het je wat inspiratie of denk je, verdikkeme dat kan ook nog wel op een andere manier. Veel plezier en succes ermee, vooral op straat!

Download de ideebox als een Pdf


Enkele andere boeken die je kunt inkijken …..

Blader door deze boeken op de site van ISSUU.COM [klik op de afbeeldingen]

spirit, personality and a bit sensuality
love luxury – love things
i like people, streets and the moments

‘OVER STEDEN’

In 2018 was ik een aantal dagen, variërend van drie tot tien, in verschillende Europese steden om te fotograferen. In dit kijkboekje ga ik ‘in gesprek met de straat’.
Steeds meer, vooral jongere, mensen willen in de grote stad vertoeven. Er wordt voorspeld dat over een twintigtal jaren de wereldbevolking voor 70% in de grote(ere) steden te vinden is.
De hectiek van de stad en de diversiteit aan mensen zal alleen maar toenemen.

JAARBOEKEN

Sinds 2010 maak ik jaarlijks een boek met een overzicht van mijn werk van het jaar daarvoor. Het is met name een ‘bewaarboek’ voor mijzelf, familie en vrienden. Niet alles kan daarin een plekje krijgen, soms heb ik zelfs aan één jaarboek niet voldoende. Dat het een caleidoscoop aan foto’s oplevert vind ik niet erg. Voor een buitenstaander komt het misschien wel divers over of lijkt het wellicht op een ratjetoe. Ondanks dat mag je wat mij betreft in enkele wel bladeren.

Jaarboek 2020
Jaarboek 2019 deel I
Jaarboek 2019 deel II


ATHENS LOST IN TIME

Kijk hier voor een impressie met een aantal pagina’s via Issuu.com

ATHENS lost in time

hard cover / 112 pages full color /biotop paper 160 gsm / 210 x 297 mm

ISBN 978-90-826220-2-7

Het boek is te koop voor € 22,– (exclusief verzendkosten)

Bestellen en thuis laten bezorgen kan ook via info@fotopetervantuijl.nl. (verpakkings- en verzendkosten € 6,75)

te koop ATHENS lost in time | oktober 2018


Door te vertellen zie je de richting

Een patiënt met een multitrauma na een ernstig ongeval gaat doorgaans tijdens een lange revalidatie door een diep dal. Naast de lichamelijke letsels die soms (gedeeltelijke) invaliditeit kunnen veroorzaken, is het psychische leed niet te onderschatten. Lang niet ieder slachtoffer die lichamelijk geneest, lukt het om uit het psychisch dal te klimmen. Met soms grote gevolgen voor hemzelf, gezin, werk en sociale contacten.

Op verzoek van traumatoloog dr. Sjoerd van der Meer volgde journalist Leo Traas het verloop van het hele traject. Hij schreef op ingetogen wijze over: het ongeval, het verblijf in de ziekenhuizen, de revalidatie, de psychische gevolgen voor het gezin, de gesprekken bij de psycholoog en het herstel.

Fotograaf Peter van Tuijl vult het verhaal aan met schitterende en treffende foto’s. Hierdoor ontstaat een uniek en meeslepend beeld van de gevolgen en verwerking van een multitrauma.

Het boek is te bestellen bij Uitgeverij Hermans


Het grote AMPHION boek

Toenmalige Koningin Beatrix opent Amphion door het grote boek AMPHION 1968-2010 te openen.

Voor het Amphionboek maakte ik alle foto’s van de nieuwbouw en de optredens in het laatste jaar van de oude stadsschouwburg in Doetinchem. Een driejarig project waarvan hier enkele foto’s (at random) te zien zijn.


waar laat ik mijn boeken drukken

AAN TE BEVELEN

Mijn boeken in kleine oplage (tot ongeveer 40 exemplaren) laat ik drukken bij DRUKWERKNODIG.NL (voorheen RUSSELLPRINT).

BIJ EEN GROTERE OPLAGE

Dan kies ik al jaren voor GRAFISTAR (Lichtenvoorde) en voor IPSKAMP PRINTING. Grafistar is een professionele organisatie, betrouwbaar en het zijn vooral meedenkers. Er wordt in oplossingen gedacht. Voor oplagen van pakweg vanaf 200 kun je hier prima terecht!

Bij Ipskamp laat ik mijn werk ook graag maken. Persoonlijke benadering en bij oplagen die variëren van 40 tot pakweg 150 stuks, een favoriete drukker.