Van A naar W

Ik werk graag aan wat langer lopende fotoprojecten. Projecten waarin de mens centraal staat. De focus ligt op het dagelijkse leven van mensen die gewoon -en daarom bijzonder- zijn.

Een van de recente projecten is ‘Van Aalten naar Winterswijk’. Ik leg het Achterhoekse landschap tussen de twee steden vast, ik ontmoet terloops mensen, soms zoek ik ze daarna op, en ik fotografeer bepaalde activiteiten of dagelijkse gebeurtenissen in zowel Aalten als Winterswijk.

Ik beschouw het zelf als een soort van roadtrip – maar dan op de fiets of lopend tussen A en W – waar ik me laat verrassen en verwonderen door momenten van licht, ontmoetingen, veranderingen, etc.

Ik kijk met een kinderlijke nieuwe blik naar de omgeving. Het is een bijna oervorm van het maken van een documentaire.

Ik heb ook al enkele bezoeken gebracht aan mensen in het gebied. Dan laat ik het minder afhangen van het toeval. Dat geeft een zeker houvast in de documentaire en die foto’s kunnen ankerpunten zijn voor het ‘verhaal’.

Maar ook op zoek naar mensen die nog niet in mijn blikveld zijn verschenen. Zo zou het mooi zijn om ‘de oudste inwoner’ (of een van de oudste) in het gebied te fotograferen of de ongetrouwde kippenboer [zijn ze er nog?) die met zijn zuster of broer een boerderij runt. Het is dus een zogenaamd ‘on going’ project. Ik blijf dus op zoek naar onder andere de man of vrouw die prachtige kunstwerken maakt, wel of niet professioneel. Eigenlijk ben ik op zoek naar gewone bijzondere mensen. Bijzonder, daar past wat mij betreft eigenlijk iedere mens wel in. Ik wil graag in gesprek met anderen. Geen ellenlange gesprekken maar voldoende om een treffend locatieportret te maken.

Als u ook in beeld wilt komen dan bent u van harte welkom om contact met me op te nemen (via de mail info@fotopetervantuijl.nl of telefonisch 06 51083326).